A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканський ліцей імені М.В.Гоголя"

«Здоровим бути модно»

Дата: 12.04.2024 14:04
Кількість переглядів: 10

«Здоровим бути модно»

Міцне здоров’я – це запорука чудового самопочуття, успіху дитини в навчанні високої працездатності. Саме від здоров’я залежить фізичний та емоційний стан учня, місце у класному колективі, взаємовідносини з оточуючими.

​Останнім часом серйозну стурбованість викликає стан здоров’я учнів, зумовлений негативними факторами воєнного стану. Особливо серед старшокласників простежується тенденція зростання рівня захворюваності, поширення шкідливих звичок, недбале, байдуже ставлення до свого здоров’я, втрата інтересу до спорту.

З 01 по 07 квітня в ОЗ «Диканський ліцей імені М.В. Гоголя» відбувся тиждень «Здоровим бути модно», з 08 по 14 квітня – «Разом до здоров’я». Протягом цих двох тижнів учні здобули багато корисної інформації, яку зможуть застосувати у повсякденному житті для збереження свого здоров‘я та зрозуміли, що воно вимагає до себе постійної уваги, знань і неабияких зусиль для збереження.

Впродовж тематичних тижнів вчителями, класними керівниками, гостями та медичними працівниками були проведені різноманітні заходи з пропаганди здорового способу життя з використанням здоровʼязберігаючих технологій: вікторина “Формула здоров’я”, ранкове коло ”Як про здоров’я ти думати будеш, ніколи здоров’я ти не загубиш”, дружні поради від пані Кульбабки, практична робота ”Я готую корисний сніданок”, інтегрований день “Дбаємо про здоров’я”, практична робота ”Я готую корисний сніданок”, ділова гра “Зупинка у місті Здоров’я”, вікторина “Як я піклуюсь про своє здоров’я”, вікторина “Що ми знаємо про здоров’я ?”, конкурс малюнків “Здоровим бути - модно" до Всесвітнього дня здоров’я, година спілкування “Хочеш бути здоровим? Будь!”, “Бути здоровим - модно, стильно, красиво!”, година спілкування “Профілактика шкідливих звичок”

Для учнів 9 та 10 класів представниками ДФТГ Мариною Левшіною та Євгенією Попадинець було проведено навчання з надання першої домедичної допомоги. Також до закладу завітала лікар-педіатр Неженцева Альона Володимирівна, зустрілася з учнями 7-х, 8-х та 11-х класів та роз повіла про найбільш ефективні та безпечні методи захисту від інфекційних хвороб, розповіла про методи профілактики захворювань та застерегла учнів щодо небезпеки самолікування, говорила про основні правила правильного харчування, особисту гігієну тіла, зі старшокласниками було проведено розмову про проблеми статевого дозрівання та методи контрацепції.

Ці дні були цікавими, яскравими і насиченими різноманітними видами діяльності. Пройшли корисно та змістовно, усі учасники освітнього процесу активно долучалися до проведення заходів.

Якими б ми зайнятими не були, пам’ятаймо, що у кожного з нас – лише одне життя, і як ми його проживемо, великою мірою залежить від нас.

Педагог-огранізатор Юлія БАРАБАШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора