A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Диканський ліцей імені М.В.Гоголя"

Тиждень дитячого читання

Дата: 25.03.2024 15:18
Кількість переглядів: 13

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

​Традиційно в останній тиждень перед весняними канікулами проводиться Тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. Цей захід було створено з метою заохочення дітей та молоді до читання, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування людині зі справжньою книгою. Усі ми розуміємо, що читання дуже важливе для підростаючого покоління. Читання не лише надає інформацію про навколишній світ, воно розвиває фантазію, у книгах ми знаходимо важливі моральні уроки. Тому протягом тижня бібліотекарі шкільної бібліотеки Опорного закладу «Диканський ліцей імені М.В.Гоголя» проводили заходи. Кожен день мав свою назву.

Перший день тижня – День відкритих дверей. У цей день було проведено віртуальну подорож «Дивовижні факти про книгу», кінофреш «Кращі фільми для дітей», «Діти хочуть миру». У Вівторок був День шкільного підручника до бібліотеки було запрошено Олену Жданову, керівника гуртка «Культура мови та спілкування» Диканського районного Будинку дитячої та юнацької творчості. Тому для здобувачів освіти 3-А класу (класний керівник Ірина Листопад) провела виховну годину «Книга вчить, як на світі жить». Учні прослухали цікаві факти про книги минулого та сучасного, з чого їх виготовляли, дізналися про користь книги у житті людини, відгадували загадки, розвиваючи свою логіку та пам'ять, висловлювали свої думки, відносно почутого. По закінченню, вихованці виготовили яскраві закладинки для своїх підручників. У Середу проходив День творчості. У цей день було проведено: арт-терапію «Подаруй сердечко книзі» та конкурс малюнків «Мандри сторінками улюблених казок». Четвертий день – День ерудита. Цей день був справжнім святом для шанувальників казок. Дуже цікаво і весело була проведена для учнів початкових класів літературна вікторина «Дорогами казок» та презентація-гра «Казка в гості завітала». А також у цей день діти активно брали участь в інтерактивному фрістайлі ігор. Останній п’ятий день нашого Тижня – День нових книг. У цей день було проведено розмову у дружньому колі «Твій вільний час і книга», бібліотечні посиденьки з книгою «Книжка все на світі знає».

Загалом тиждень дитячого читання пройшов цікаво і змістовно. Всі проведені заходи посприяли зацікавленню учнів читанням, бережливому ставленню до книг, розкрили таланти і уподобання кожного учня. Користувачі бібліотеки брали активну участь у всіх заходах. Тиждень читання активізував роботу бібліотеки, підкреслив її виховну функцію, залучив дітей до невичерпних джерел знань. Став для них осередком широкого і радісного спілкування. А шкільна бібліотека стала для учнів справжнім храмом книг, в якому кожен відчуває себе бажаним гостем.

Ритм життя сучасних людей настільки стрімкий, що інколи буває важко знайти вільний час для читання. Так, звичайно, не потрібно відмовлятися від усіх благ цивілізації: від комп’ютерів , телефонів, планшетів, ноутбуків та нових віянь техніки, адже вони нам приносять користь. Та варто пам’ятати про книгу, яка дарує нам моральне задоволення та істинні хвилини щастя. Тож нехай книги входять у кожен дім. Шануйте й бережіть її Величність Книгу. І тоді весь розум, мудрість і людська доброта перейдуть до вас через книги.

Віта ЧЕРНЯНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора